Digitális kapcsolattartás az üzleti világban

Telcojournal

Telcojournal

Digitális transzformációval kapcsolatos trendek 2018-ban - infografikával

2018. február 19. - MCNtelecom

A digitális transzformációnak, vagyis digitális átállásnak nevezett új kori ipari forradalom a következő negyed évszázadban több változást hozhat, mint amennyit az egész emberi társadalom eddig átélt. Érdemes időben felkészülni és felülni a hullámra. De vajon mit is jelent a gyakorlatban ez a jelenség és hogyan érinti a cégeket?

Rövid idő alatt rengeteget változott a világ és benne mi magunk is. Számos újítást, gépet, szoftvert, technológiákat hoztunk létre, amik alapjaiban változtatják meg az életünket. Ez a technológiai vagy ipari, társadalmi fejlődés az elmúlt évtizedekben egyre gyorsabban, vagyis exponenciálisan növekszik.

februar_1_cikk.jpg

Már a sci-fi filmek világa jut eszünkbe, ha a mesterséges intelligenciát, az önvezető autókat, a botokat, az okosotthonokat vagy a robotokat említik, hanem ez a napjainkban már működő gazdaság, vagyis a valóság.

Az exponenciális technológiai növekedés egyik kulcskérdése, hogy az emberek, cégek hogyan reagálnak a technológiai forradalomra, a gépek evolúciójára, és valós idejű információk, bárhol elérhető adatok jelenségére. A hatékony digitális működés és az emiatt szükséges szervezeti átalakítás a legnagyobb kihívás ma egy KKV-nak vagy nagyobb cégnek.

A legtöbben a szakemberek hiányára, a céges anyagi korlátokra, illetve az üzlet és a vállalat tevékenységének online átalakításának nehézségeire hivatkoznak.

Mit is a jelent a digitális transzformáció?

A digitális átalakulás során a vállalatok majdnem minden létező és szoftveresen virtualizálható üzleti folyamatát „digitalizálják”.

Hogyan érinti a cégeket a digitális transformáció?

A korábbi analóg megoldásokról minden bizonnyal nehezen állnak majd át a cégek, és ez a folyamat sokszor a cégek szervezeti átalakulásával is jár, például a meglévő vezetők is lecserélődhetnek a transzformáció során. Hogy miért? Mert ez egy teljesen más, innovatív gondolkodást és vezetési metódust követel. Átalakulnak az üzleti modellek, az eddigi analóg termékek helyett a szolgáltatások lesznek az értékesebbek és fontosabbak. Mind a munkavégzés, mind a munkahelyek is átalakulnak, digitalizálódnak.

Nézzük, mire érdemes felkészülni 2018-ban.

Mi várható 2018-ban?

A Forbes Magazin által készített cikkből kiderül, hogy míg a 2017-es évben a user experience, a big data és az okos gépek térhódítása zajlott, addig ez a folyamat tovább mélyül ezeken a területeken és még jobban kilép a cégek és az emberek hétköznapi életterébe. 2018-ban a legfontosabb trendek az adatelemzéshez, a mesterséges intelligenciához, az 5G-hez és az elektronikus pénzkezelés mögött lévő blockchain technológiához és az agilis vállalathoz fognak kapcsolódni. Illetve az ’Internet of Things’, vagy rövidítve ’IoT’ jelenségéhez, mellyel a használati tárgyaink az interneten keresztül is elérhetőek, és képesek egymással akár önállóan is kommunikálni. Ha még valaki nem tette, érdemes minél hamarabb áttérni a felhő alapú szolgáltatásokra és képbe kerülni a digitális trendek terén.

“Több mint 8,4 milliárd “dolog” van ma az interneten, amely 30% növekedést jelent a tavalyi évhez képest.”

digitalis-transzformacio-trendek-2018_infografika_mcntelecom.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://telcojournal.blog.hu/api/trackback/id/tr6913682792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása